Hem / Kunskapsbank / Ordlista / Content marketing

Content marketing

Content Marketing används för att genom innehåll marknadsföra sitt varumärke, produkt eller tjänster. Det kan vara allitfrån att bygga innehåll som hjälper, underhåller eller inspirerar användaren tätt knuten mot de produkter, tjänster eller värden man önskar bygga upp.

Behöver du hjälp med content marketing? Läs om våra tjänster eller

Bygg nätverk med sociala medier och blogg

Genom sociala medier, nyhetsbrev och blogg kan du enkelt sprida och få engagemang på innehållet som produceras. De som följer dig kan vara potentiella kunder, men lika viktigt är det att de kan dela ditt innehåll och prata varmt om dig till sitt eget nätverk.

För dig som står inför etableringen av en kanal innanför sociala medier eller behöver optimera dina plattformar så är det viktigt att titta på vilken målgrupp du vill nå och i vilken kanal denna målgruppen finns. Det är utifrån företagets behov och strategi att vi ser vilka plattformar som lämpar sig bäst. Den bakomliggande marknad- och mediestrategin lägger grunden för prioritering av plattformar. Plattformar som kan vara relevanta är TikTok, Instagram, LinkedIn, Snapchat och YouTube beroende på målsättning och relevans i förhållande till din målgrupp.

Förutom detta bör du ha en blogg eller kunskapscentrum där du kan erbjuda nyttiga tips, råd och information som potentiella och existerande kunder kan ha nytta. Ta din Content Marketing-strategi på allvar och ge kunskap som din målgrupp värdesätter.

Få hjälp med innehållsmarknadsföring

Synlighet kan hjälpa dig med att bli en auktoritet, hjälpa dig att förmedla, bygga nätverk, skapa en innehållsstrategi samt producera värdefullt innehåll i olika kanaler.

Vill du veta mer om content marketing? Ta kontakt med oss idag eller fyll i kontaktformuläret under.