Hem / The Nordic CMO Survey

The Nordic CMO Survey

The nordic cmo survey cover

Ansvarar du för marknadsföringsarbetet i ditt företag? Då vill vi att du svarar på The Nordic CMO Survey 2024!

Undersökningen tar ca. 7 minuter och är helt anonym. Du kommer självklart att vara den första som får rapporten när den är klar. På förhand tack!

Om The Nordic CMO Survey

I samarbete med Kampanje.com, Resumé och Dansk Markedsføring kartlägger vi vilka investeringar nordiska marknadschefer gör idag för att säkerställa framtida tillväxt. Rapporten kommer att lanseras i mitten av maj. 

Proppfullt med färsk data, The Nordic CMO Survey är en temperaturmätare av vad nordiska CMOs tänker och gör, här och nu. Den ger dig som CMO tillgång till vilka antaganden och anpassningar andra i samma roll har gjort och planerar att göra.

Bli utmanad och inspirerad till att utveckla marknadsföringen för din egen organisation.

Vill du få rapporten? Fyll i formuläret längst ner på sidan.

Vad säger nordiska marknadschefer i 2023?

  • De områden som CMO ansvarar för har blivit viktigare de senaste åren och kommer att fortsätta att vara viktiga i framtiden. Det tycker 70% av marknadscheferna i undersökningen.
  • 6 av 10 nordiska CMOs förväntar sig utmaningar med lågkonjunktur och sjunkande konsumtion under de kommande 6-12 månaderna. 54% pekar på förändrat konsumentbeteende.
  • Integritet och datahantering blir allt viktigare och 40 % av CMOs nämner datakvalitet i samband med marknadsföring som en utmaning.
  • Budgetansvar är vanligt bland marknadschefer, men det är stor skillnad på om de har personalansvar. 69% sitter i företagets ledningsgrupp. I företag med fler än 200 anställda är andelen 59%.
  • Många företag har ändrat sin marknadsföringsstrategi och utökat sin marknadsavdelning de senaste åren för att anpassa sig till förändringar på marknaden och makroekonomiska osäkra tider. 34% ökar marknadsföringsbudgeten. 43% planerar att anställa på marknadsavdelningen.
  • Kreativa koncept och kampanjer, varumärkesbyggande och förbättrad varumärkesplattform är viktiga investeringsområden för många marknadschefer.
  • Företag som når önskat resultat med marknadsföring har satsat i större utsträckning på insikt och analys utöver varumärkesbyggande. De har också tagit till sig nya marknadsföringsmöjligheter i större utsträckning.
  • Företag som når önskat resultat fokuserar på att anpassa sig till förändrat konsumentbeteende och lågkonjunktur, medan företag som inte lyckas i samma utsträckning pekar på interna utmaningar som rekrytering och minskad marknadsföringsbudget.


Den 23 maj presenterade vi resultat från The Nordic CMO Survey 2023 i ett webbinarium. Se inspelningen här!

Få tillgång till rapporten 2023

Rapporten är tillgänglig för medlemmar i Synlighets professionella nätverk och skickas ut via e-post till alla som tar emot vårt nyhetsbrev. Bli en del av Synlighets professionella nätverk genom att fylla i formuläret nedan. Du får sedan hela rapporten via e-post när den publiceras. Dessutom får du en inbjudan till events, webbinarier och artiklar om marknadsföring.

Ja, skicka mig The Nordic CMO Survey 2023-rapporten

Rapportering i media