Hem / Tjänster / Webbanalys / A/B -testning

A/B-testning

A/B-testning. Alla webbplatser kan bli bättre och bidra till att nå verksamhetens mål. Synlighet hjälper dig med att sätta upp och analysera A/B-tester.

Du har kanske mycket trafik till din webbplats men gör användarna det som du vill att de ska göra? En önskad handling på webbplatsen kan vara att genomföra ett köp, ta kontakt, lägga till flera produkter i varukorgen eller ladda ner en broschyr. A/B-testning är ett nyttigt verktyg när man jobbar med konverteringsoptimering.

Kort om A/B-testning

A/B-testning gör det möjligt att testa ändringar på webbplatsen före man faktisk implementerar ändringen för alla som besöker webbplatsen.

Med testverktyg som Visual Website Optimizer, Optimizely eller Google Optimize 360 kan man enkelt upprätta en ny version av en redan existerande sida, och göra ändringar som man utifrån analys, antar kommer öka konverteringsgraden. Testningen utgörs sedan av en växling mellan olika versioner av samma sida för att se vilken sida som presterar bäst i förhållande till definierade målsättningar.

När själva testen börjar samla in data, kan vi följa resultaten och se vilken av de två varianterna som ger bäst resultat. Beroende av vilken version som fungerar bäst, implementerar eller förkastar man ändringen.

En kontinuerlig process

A/B-testning är ett värdefullt verktyg för att testa ändringar på webbplatsen, men bäst effekt får man när man låter A/B-testning vara en del av en större, kontinuerlig process där webbanalys spelar en central roll. Processen konverteringsoptimering består av:

  • Mål
  • Webbanalys
  • Hypotes
  • A/B-test
  • Analys
  • Implementering
  • Analys

Få hjälp med A/B-testning

Synlighet är speciellt intresserade av att skapa resultat. Resultat som vi skapar genom testning, mätning, analys, optimering och ändring. Vi uppnår bättre resultat för våra kunder varje dag genom att testa viktiga element på webbplatser.

Våra experter inom analys har lång erfarenhet inom många olika branscher. Denna erfarenheten tar vi med oss när vi jobbar med konverteringsoptimering och A/B-testning.

Kontakta oss idag och få hjälp med A/B-testning!