Hem / Tjänster / SEO / Lokal SEO

Lokal SEO

Vi använder ofta Google för att hitta exempelvis restauranger i närområdet. Därför är det som företagare med lokal närvaro, viktigt att synsas för potentiella kunder i det lokala området. Lokal SEO hjälper dig öka trafiken till din hemsida, det hjälper även till med att öka besökare till din lokala butik.

Behöver du hjälp med din lokala SEO, vi på Synlighet finns här för dig! Synlighetsspecialister i Malmö är redo.

Vad är lokal SEO?

Lokal SEO är när du optimerar din hemsida för ett specifikt område, istället för generell optimering av SEO. Det vill säga att det handlar om att synas när kunder söker på lokala sökord. 

Lokal SEO består av två faktorer, lokalt anpassade landningssidor och en optimerad Google My Business. 

Varför behöver jag lokal SEO?

Enligt Google har ca 40% av alla sökningar en geografisk komponent, som tex “pizzeria Malmö”. Dessa sökningar är ofta mycket kommersiella, det vill säga att användaren är nära köp. Lokal SEO är viktigt för två typer av företag, stora företag med närvaro i hela landet och lokala aktörer.

Google My Business

Det är viktigt att du har ett Google My Business konto innan du börjar optimera för lokal SEO. Se till att dina uppgifter stämmer överens med de uppgifter du har på din hemsida. Har du ett företag som finns på flera olika orter, är det viktigt att ha ett Google My Business konto för alla städer.

Här kan du läsa mer om sökordsoptimering och vad en SEO-byrå gör!

Berätta för oss om dina behov