Hem / Tjänster / SEO / Länkstrategi

Länkstrategi

För att ta positioner i Googles sökresultat är det viktigt att vara bättre än sina konkurrenter. Ett steg i att göra din hemsida konkurrenskraftig är att ha en bra länkstrategi. Det handlar om att ha en strukturerad site som länkar rätt.

Vi på Synlighet kan hjälpa dig se över dina länkar och skapa en bra länkstrategi! Synlighetsspecialister i Malmö är redo.

Därför bör du ha SEO länkar

Om länkar är viktigt för att ta position på sökresultaten, är idag ett debatterat ämne. Det finns de som säger att det är det viktigaste vi har inom SEO, men det finns även dem som säger att länkbyggning är en utdöende trend. Nu undrar ni säkert, vad är rätt? Och sanningen är, som så mycket annat, att det är någonstans mittemellan. 

Det är viktigt med länkar, men en spammig länkstrategi kommer med största sannolikhet dra ner ditt resultat. Vi på Synlighet hjälper dig hitta en strategi, med en bra mängd interna länkar, som kommer förbättra ditt resultat.

Ankartext - hur fungerar det?

I texter på site, finns det ibland klickbara länkar. Detta kallas ankartext. Länken är en hänvisning till en annan sida som man vill skicka besökaren till. Genom att placera en ankartext, fyller du ett värde, både för användaren men även för SEO. 

Länkar handlar om användarvärde, och det finns vissa aspekter som behöver vara uppfyllda för att länken ska ha ett SEO-värde. Ankartexten behöver vara tydlig, genom att besökaren ska veta var den hamnar och det ska även vara tydligt att det är en länk. Det är också viktigt att länken är relevant till innehållet på sidan.

Här kan du läsa mer om sökordsoptimering och vad en SEO-byrå gör.

Berätta för oss om dina behov