Hem / Tjänster / Piwik PRO - ditt nästa verktyg för webbanalys

Piwik PRO - ditt nästa verktyg för webbanalys

Datum publicerad

17.03.23

Letar du efter ett nytt, robust analysverktyg? Piwik PRO samlar in all data som du behöver för att analysera dina marknadsföringskampanjer och webbplatsbeteende. Samtidigt lagras uppgifterna på ett säkert sätt inom EU.

Piwik PRO är ett webbanalysverktyg med lika lång historia som Google Analytics och lika rik funktionalitet. Synlighet har arbetat med datainsamling och analys av webbplatser i över 15 år och anser att Piwik PRO är den bästa kombinationen av funktionalitet, datasäkerhet och verktygskostnad på marknaden idag. Därför har vi ingått partnerskap med Piwik PRO för att säkerställa att vi kan ge dig den bästa uppföljningen och supporten i verktyget.

Vi är redo att hjälpa dig med standardkonfigurering eller anpassning av Piwik PRO för att säkerställa både korrekt datainsamling och insiktsfull rapportering.

Vad är Piwik PRO?

Piwik PRO är ett analysverktyg som samlar in alla data du behöver från din webbplats.

Detta inkluderar:

 • sidvisningar, besök och unika användare
 • transaktioner i webbutiken inkluderande varukorgsaktivtet
 • interna sökningar, externa länkar och nedladdningar
 • trafikkällor, kampanjkoder och konverteringar
 • anpassade händelser och dimensioner

Med ett stort urval av välkända standardrapporter och flexibla anpassade lösningar får du både enkel överblick och djup insikt i webbplatsens beteende och prestanda.

Fullt ägande av data som lagras i EU

Som de flesta andra webbanalysverktyg baseras Piwik PRO på cookies för att identifiera användare. De uppgifter som samlas in betraktas därför som personuppgifter enligt GDPR.

Skillnaden mot Google Analytics är att du behåller det fulla ägandet över dina data. De lagras säkert i europeiska datacenter och länkas inte till andras data eller tjänster. Piwik PRO har också flera funktioner för anonymisering och en inbyggd samtyckesmodul, vilket gör det lättare för dig att uppfylla alla krav och skyldigheter i dataskyddslagstiftningen.

Varför bör du välja Piwik PRO?

Oavsett om du är en myndighet, en e-handlare eller en tjänsteleverantör på B2B-marknaden finns det många goda skäl till varför du ska välja Piwik PRO:

 • Sekretess: Säker datalagring i EU och en rad funktioner för att skärpa och kontrollera datainsamlingen.
 • Bekanta begrepp och rapporter: Om du redan är bekant med Google Analytics kommer du att tycka att gränssnittet och rapporterna i Piwik PRO är lätta att förstå. Det kommer att krävas lite utbildning i verktyget för att hitta de data du letar efter.
 • Snabb tillgång till data: Dagens data är tillgängliga i rapporterna med endast 30 minuters fördröjning.
 • Bra integrationer: Piwik PRO har färdiga länkar till ett antal andra system. Detta gäller även Googles verktyg, inklusive Search Console, Google Ads (med autotagging) och Looker Studio.

Måste du betala för Piwik PRO?

Piwik PRO är gratis för mindre webbplatser och prisvärt för större webbplatser (Enterprise).

Verktyget finns i två varianter, Core och Enterprise. Core är gratis för webbplatser med färre än 500 000 träffar per månad (summan av sidvisningar och anpassade händelser). Om du har mer trafik än så kan du köpa ett tilläggspaket till Core-versionen. Det ger dig en extra miljon träffar per månad för drygt 300 euro per månad.

De största organisationerna kommer att behöva Enterprise, men alla organisationer kan välja att betala för den versionen. Den största skillnaden mellan Core och Enterprise är att Enterprise har en längre lagringstid - 25 månader jämfört med 14 månader - och kan hantera större datamängder. En Enterprise-lösning kräver att du får en anpassad offert baserad på din specifika datavolym, men kostnaden kommer fortfarande att vara rimlig jämfört med andra verktyg.

Är du osäker på om den kostnadsfria lösningen räcker eller om du behöver fler träffar? Vi kan hjälpa dig att bedöma det!

Få Piwik PRO korrekt installerat och anpassat

Synlighet har 15 års erfarenhet av att installera och optimera analysverktyg. Vi ser till att du samlar in rätt data, att du utnyttjar möjligheterna till extra insikter och att samtycke och andra inställningar är i linje med din integritetspolicy.

Du kommer att få hjälp med att

 • installera och optimera Piwik PRO på din webbplats
 • integrera Piwik PRO med befintliga system
 • utbildning och vägledning i användningen av verktyget

Berätta för oss om dina behov