Hem / Blogg / Praktikplats: Unik möjlighet att få de kunskaper du behöver

Praktikplats: Unik möjlighet att få de kunskaper du behöver

Datum publicerad

29.11.22
Synlighet praktik cornelia

Cornelia ville ha mer erfarenhet och expertis inom annonsering. Efter grundlig research sökte hon praktik på Synlighet, och blev välkommen till vår avdelning i Malmö. Hon läser till Onlinemarknadsförare på Medieinstitutet och tar examen i december.

Vad fick dig att söka till Synlighet?

Synlighet kändes som en byrå som kunde tillgodose mina behov för utvecklingen av mina kunskaper inom annonsering. Efter egen research kände jag att Synlighet var en byrå jag hade velat ha min praktik på. Idag vet jag att det är en byrå med stor kompetens inom digital marknadsföring.

På vilket sätt kompletterar praktiken utbildningen?

Man skulle kunna jämföra praktiken och utbildningen med fotboll. Innan en fotbollsmatch har man en matchgenomgång där allt inför matchen gås igenom, strategi, hur det ska utföras, vad som krävs för varje situation. Precis så är det med utbildningen, man får all information som behövs för att kunna ge sig ut på praktiken. Praktiken är då själva fotbollsmatchen. Det är här man ska leverera, göra sitt bästa, vara nyfiken, utforska och ta sig an nya utmaningar. På så sätt kompletterar praktiken utbildningen. I mitt fall stärktes kunskapen inom annonsering, från den genomgång jag fått teoretiskt till att utföra det i praktiken. Det är en stor skillnad men båda delarna är väldigt givande.

Hur har praktiken på Synlighet varit?

Det har varit väldigt kul att få vara en del av det härliga gänget på Malmökontoret. Jag har framförallt min handledare, Alfred Palm, att tacka. Det har varit en upplevelse blandat med skoj och intressant arbete. Jag tar med mig en hel del kunskap från Synlighet som jag kommer till att använda mig av i framtiden.

Vad har du lärt dig som du kommer att ta med dig vidare?

Det som varit nytt för mig har varit annonsering på LinkedIn och Meta Business Manager. Sedan ar jag även lärt mig Alfreds hemliga tricks inom annonsering. Detaljer vid uppsättning och uppföljning som kan komma till att gynna företaget vars konto man jobbar med. Kundmöten har vi också haft en del, de har varit intressanta att få vara med på.

Har du några råd du skulle vilja ge till andra som vill ha praktik?

Det låter klyschigt, men en viktig sak skulle jag säga är att följa magkänslan. Hitta en byrå eller ett annat sorts företag som passar bäst för just dig. Välj en praktikplats där du får arbeta med det du vill utvecklas inom. Våga fråga och utforska.

Är du student och vill ha inblick i hur vardagen som digital marknadsförare ser ut?