Hem / Tjänster / Ny hemsida

Vad ska du tänka på när du har en ny webbplats?

En hemsida ska hjälpa till att nå företagets mål, oavsett om det är försäljning, kontaktförfrågningar eller informationsspridning. Om du lanserar en webbplats utan en plan kommer den inte att bli en framgång.

Din målgrupp

För att din hemsida ska bidra till att nå de målen som du satt upp för din verksamhet är det mycket du behöver ta hänsyn till. Målgruppen som du riktar dig till behöver få en användarvänlig upplevelse när de letar efter något på hemsidan. Framförallt behöver de kunna hitta hemsidan, men även navigera sig på enklast möjliga sätt.

Funderar du på att skapa nya webbplatser, eller undrar du om webbplatserna kan förbättras? Vi hjälper dig med analys av hemsidan och ger dig kvalificerade råd så att hemsidan hjälper till att nå ditt företags mål.

Börja med innehållet

För att förbättra prestandan på din webbplats bör du börja med att titta på innehållet. Du måste veta vad du vill uppnå och vad dina användare letar efter. Ett webbprojekt bör börja med en analys av användarmönster samt en bra innehållsstrategi.

För att en webbplats ska vara effektiv måste du tala dina kunders språk och se till att de hittas av dem som letar efter dig. Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig del av din innehållsstrategi. Vad googlar målgruppen? Vilka sökfraser syns du på idag? Vilka sökfraser bör du arbeta med strategiskt för att få synlighet?

Vår långa erfarenhet av sök ger oss värdefull insikt för att utveckla effektivt innehåll som hittas.

Ta beslut baserat på analys

Det är kostsamt att utveckla hemsidor som inte fungerar optimalt – varje dag tappar du potentiella kunder som inte hittar dig eller ännu värre – lämnar hemsidan i frustration för att de inte kan lösa sina problem.

Vi kan inte gissa eller känna oss fram till vad som fungerar. Bra beslut kan endast fattas utifrån effektmätning, testning och analys. Att utveckla en bra webbplats är en kontinuerlig process och analys. Användartestning bör vara centralt både före, under och efter att webbplatsen lanseras.

En del av en större digital strategi

En webbplats är inte en isolerad enhet. Det måste fungera med hela din digitala satsning. Vi arbetar med alla aspekter av digital marknadsföring och är måna om att din hemsida spelar i ett lag med marknadsföringsaktiviteter i sociala medier, sökmotorer och andra kanaler.

Synlighet hjälper dig med ditt webbplatsprojekt

Har du planer på att göra om webbplatsen, eller undrar du om du kan nå dina användare på den aktuella webbplatsen? Vi har lång erfarenhet från webbprojekt och vet att det inte är en självklarhet att den nya hemsidan presterar bättre även om den ser snyggare ut – tvärtom. Om du inte vet vad målgruppen letar efter och webbplatsen inte är sökmotoroptimerad när du lanserar, kan det gå direkt utanför resultatet.

Behöver du hjälp med webbplatser? Vill du utveckla en hemsida från grunden eller testa och optimera det du har?

Berätta för oss om dina planer på en ny hemsida, så hör vi av oss inom kort!