Hem / Tjänster / Annonsering / Programmatisk annonsering: Den nya standarden för marknadsföring

Programmatisk annonsering

Upptäck programmatisk annonsering och ta din marknadsföring till nästa nivå. Den sköter automatisering av köp och annonsering - medan du lutar dig tillbaka. På så sätt blir annonsering mer effektiv och din marknadsföringsbudget maximeras.

Vad är programmatisk annonsering?

Programmatisk annonsering är en teknik för digital marknadsföring som automatiserar köp och försäljning av annonser på nätet. 

Istället för att människor manuellt väljer ut vilka annonser som ska visas för en viss målgrupp, används data och AI-teknik för att visa relevanta annonser för den rätta personen vid rätt tidpunkt. 

Genom att optimera annonseringen på detta sätt kan man uppnå högre avkastning på investeringar och förbättra effektiviteten i marknadsföringskampanjer.

Varför bör du anlita en byrå?

Utmaningen är att dessa möjligheter är krävande att utnyttja. För att bygga bra och resultatgivande kampanjer krävs god planering och mycket kunskap inom programmatisk annonsering.

Våra experter inom programmatiska annonsköp kan hjälpa dig att utnyttja dessa möjligheter. 

Läs mer om våra tjänster.

Fördelar med programmatisk annonsering

Så, varför ska du använda programmatisk annonsering? Här är några fördelar med programmatisk annonsering:

 • Bättre målinriktning: Genom att använda data kan annonser visas för personer som är mest troliga att vara intresserade av produkten eller tjänsten som annonseras.

 • Hög avkastning på investeringar: Programmatisk annonsering möjliggör en mer effektiv användning av marknadsföringsbudgeten, vilket kan leda till högre avkastning på investeringar.

 • Bättre mätbarhet: Programmatisk annonsering ger möjlighet att mäta och analysera resultatet av annonseringen på detaljnivå. Detta gör det möjligt att justera och optimera annonserna för att uppnå bästa möjliga resultat och avkastning på investeringar.

 • Bättre optimering: Genom att använda data och AI-teknik kan annonser optimeras för att ge bästa möjliga resultat.

När bör du annonsera programmatiskt?

Programmatisk annonsering passar för dig som:

 • Vill nå ut till en specifik målgrupp och ha hög precision i annonseringen. 

 • Köper annonser i flera kanaler och medier

 • Har en budget som tillåter programmatisk annonsering som en del av mediemix

 • Önskar få tillgång till mer data om målgruppen genom att köpa tredjepartsdata som bättre kan identifiera din målgrupp

 • Vill ha en effektiv metod att köpa och sälja annonser på.

Läs mer om fler sätt att annonsera

Vad kostar det?

Kostnaden för programmatisk annonsering kan variera beroende på ett antal faktorer, inklusive vilken typ av annonsering som används, vilken plattform som används och vilken målgrupp som riktas.

Här är några faktorer som kan påverka kostnaden för programmatisk annonsering:

 • Typ av annonsering: Det finns olika typer av programmatisk annonsering, såsom realtidsbudgivning (RTB), programmatisk direktannonsering, programmatisk köp av videoannonser, programmatiska köp av mobila annonser, etc. Kostnaden varierar beroende på vilken typ av annonsering som används.

 • Plattform: Kostnaden för programmatisk annonsering kan också variera beroende på vilken plattform som används. Det finns olika programmatiska annonseringsplattformar att välja mellan, inklusive Google Ads, Facebook Ads, och många andra.

 • Målgrupp: Kostnaden för programmatisk annonsering kan också bero på vilken målgrupp som riktas. En större målgrupp kommer sannolikt att ha en högre kostnad än en mindre målgrupp.

Det är viktigt att notera att kostnaden för programmatisk annonsering kan ändras över tid beroende på hur effektiv annonseringen är, vilken målgrupp som riktas och hur mycket konkurrens det finns på marknaden

Få hjälp med programmatisk annonsering

På Synlighet är vi experter på programmatisk annonsering och kan hjälpa dig som kund att nå ut till din målgrupp på ett effektivt sätt. Vi förstår att det kan vara en utmaning att navigera i den komplexa världen av digital annonsering, men med vår expertis och erfarenhet kan vi göra processen smidig och enkel för dig.

Kontakta oss gärna för att diskutera dina behov och hur vi kan hjälpa dig att nå dina marknadsföringsmål på ett effektivt sätt.