Hem / Tjänster / Annonsering / Google Ads

Google Ads byrå - vi hjälper dig synas!

Ta hjälp av våra experter inom Google Ads och få ut det mesta av din digitala marknadsföring. Som en av de ledande SEM-byråerna med över 20 års erfarenhet kan vi hjälpa dig att annonsera på Google och uppnå dina mål på ett effektivt sätt.

Vad är Google Ads?

Google Ads är ett fantastiskt verktyg för att annonsera och nå ut till potentiella kunder som söker efter de tjänster eller produkter du erbjuder.

Genom att mäta och utvärdera annonseringen kan du fatta beslut utifrån fakta istället för magkänsla. Detta ger dig möjlighet att öka din försäljning på ett lönsamt sätt.

Med rätt strategi kan du öka synligheten för ditt företag och attrahera fler kunder till din webbplats. Besök vår blogg för att lära dig mer om hur du kan dra nytta av Google Ads.

SEM, Google Ads, PPC - Vad är skillnaden?

SEM (Search Engine Marketing) är ett bredare begrepp som omfattar både PPC och Google Ads. Däremot inkluderar den även gratis-varianten SEO och andra former av sökmotormarknadsföring som exempelvis annonsering på Bing eller Yahoo.

Google Ads och PPC (Pay Per Click) är två termer som används för att beskriva samma sak - det vill säga betald annonsering. Google Ads är en plattform för att köra PPC-annonser.

Varför behöver du en Google Ads byrå?

Betald marknadsföring med Google Ads är en viktig del för en framgångsrik marknadsföringsstrategi. Som en erfaren Google Ads-byrå med bred kunskap från olika branscher, kan Synlighet hjälpa ditt företag att maximera din annonsering.

Hos oss får ni alltid:

  • Expertis och erfarenhet.

  • Bättre resultat - vi hjälper dig att optimera dina annonser för att nå dina mål.

  • Analys och rapportering - vi utför noggranna analyser som ger insikter och feedback för att förbättra framtida kampanjer.

  • En skräddarsydd strategi utifrån dina behov.

Synlighet är Google Premier Partner

Synlighet är en av få nordiska byråer som har fått den högt ansedda statusen Premier Partner. Vårt nära samarbete med Google innebär att du genom vårt partnerskap kommer att ha möjlighet att beta-testa nya funktioner långt före dina konkurrenter. Läs om fler fördelar du får genom att använda en Premier Partner.

Synlighet google partner

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads är en plattform som låter dig skapa annonser som visas när någon söker efter en produkt eller tjänst på Google.

På Google Ads kan du välja vilken typ av annons du vill skapa, vilket kan vara en textannons, en bildannons eller en videoannons. Du anger också vilka sökord eller målgrupper du vill rikta annonsen till.

När någon söker på Google efter ett av dina sökord kommer annonsen att visas högst upp på resultatsidan. Annonserna skiljer sig från de organiska sökresultaten genom att det står “sponsrat” ovanför.

Google Ads fungerar som en auktionsmodell där annonsörer budar på sökord eller målgrupper som de vill visa sina annonser till.

När ska du använda Google Ads?

  • När du vill öka trafiken till din webbplats:

Google Ads är mycket bra för företag som vill öka trafiken till sin webbplats. Det kan hjälpa dig att få fler besök och öka medvetenheten om ditt varumärke.

  • När du vill öka försäljningen:

Om du vill öka din försäljning kan Google Ads vara ett av de mest effektiva sätten att nå potentiella kunder. Genom att visa annonser för de som redan söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder kan du öka chansen för konvertering.

  • När du vill öka varumärkesmedvetenheten:

Om du vill öka medvetenheten om ditt varumärke kan Google Ads hjälpa dig att få mer synlighet i alla delar av kundresan.

  • När du vill nå en specifik målgrupp:

Google Ads ger dig möjlighet att nå specifika målgrupper utifrån ålder, kön, geografi, intressen och mycket mer. Det betyder att du kan visa annonser för personer som med största sannolikhet är intresserade av dina produkter eller tjänster.

Vad kostar Google Ads?

Annonsering i Google Ads bygger på en auktionsmodell. Det innebär att du tävlar om annonsplatserna och betalar när dina annonser får klick eller visningar. Priset du betalar för en annons beror på flera faktorer, såsom budget, målgrupp och konkurrens.

Budget

Ju högre budget du kan använda i Google Ads, desto större är chansen att dina annonser kommer att visas. Däremot behöver det inte betyda att du måste spendera stora summor för att få resultat. Det går faktiskt att nå bra resultat med små budgetar också.

Läs också: Lönsam annonsering med ROAS-budget.

Konkurrens

Konkurrensen på din marknad kommer också att påverka priset du betalar för annonser i Google Ads.

Om det är många företag som konkurrerar om samma sökord och målgrupper kan kostnaden per klick bli högre. Det beror bland annat på att du måste buda högre än dina konkurrenter för att få visa annonser.

Vi kommer gärna med förslag på vilken typ av budgetnivå du bör gå på för att vara 100 % synlig när folk söker på dina viktigaste sökord.