Hem / Kundcase / Randers tegl | Optimerar ditt Google Ads konto för att öka synlighet online

Datum publicerad

28.02.23
Randers tegel synlighet

Randers tegl | Optimerar ditt Google Ads konto för att öka synlighet online

Läs hur Synlighet hjälpte Nordeuropas ledande tegelproducenter skapa en online närvarande som reflekterar deras position på marknaden.

Familjeföretaget Randers Tegl är Nordeuropas ledande tegelproducenter med både störst kapacitet och sortiment. Deras moderna produkter är resultatet av många generationers erfarenhet inom tegel. Trots att Randers Tegel spenderade stora summor pengar på Google annonsering gav det inget tydligt resultat. Varför? Konkurrenterna syntes bättre. Utmaningen var att bli mer synliga och på så sätt expandera. Problemet för Randers Tegl låg i arbetet med GoogleAds.

Ett mål var att nå ut till fler arkitekter och att öka användandet av deras verktyg “visuell Arkitekt”.

Familjeföretaget ville också träffa de användarna som sannolikt är långt gångna i sin köpresa och då driva dem närmare ett köp.

Screenshot 2023 02 28 at 17 04 52

Resultat av samarbete mellan Synlighet och Randers tegl

Lösningen som gav resultat

Genom strategisk sökmotoroptimering lyckades vi öka deras synlighet på både Google samt sociala medier för att driva relevant trafik till Randerstegl.se. Genom att fokusera på kvalitativ trafik minskade sidan sin avvikelsefrekvens (bounce rate) med hela 22%.

Genom en tydlig målsättning kunde vi identifiera de mest värdefulla söktermerna att fokusera på. I dagsläget spåras och mäts också både mikro-och makromål vilket gör att vi tydligare kan utvärdera vad som funkar och inte. Vi på Synlighet hjälpte Randers Tegl med att bygga annonskampanjer samt optimera de pågående kampanjerna. Detta ledde till en ökning av användandet av verktyget “visuell arkitekt” med 75 samt en ökad konverteringsgrad med 700%.

Genom att skapa målgruppsanpassade och riktade displaykampanjer lyckades vi driva intresserade kunder närmare ett köp.

Synlighet har kunnat ge Randers Tegl verktyg för att arbeta målinriktat och strukturerat med GoogleAds-annonsering och display-annonser. Idag räcker budgeten längre vilket betyder att Randers Tegl kan synas mer i andra kanaler, som Facebook och LinkedIn.

Vill du upptäck Google Ads-annonsering? Då borde du boka ett möte med Synlighet.