Hem / Blogg / TikTok-annonsering: utnyttjar du möjligheterna?

TikTok-annonsering: utnyttjar du möjligheterna?

Datum publicerad

22.04.22
Synlighet tiktok

TikTok får fler och fler användare – även i flera ålderssegment. Det gör TikTok till en kanal du bör överväga som en del av din kanalmix.

Kanalen där du når Gen Z, men även andra målgrupper

TikTok växer i en enorm hastighet och har under de senaste åren gått från att vara en trendig ungdomsapp, till att bli en social media som de flesta seriösa aktörer nu tar med i sin strategi.

Vilket innehåll fungerar på TikTok?

TikTok passar både små och stora företag som vill nå ut med sitt budskap eller produkt till den yngre generationen. Det är en kanal som betonar en opolerad, genuin och mycket personlig kommunikation. Innehåll som inte talar samma språk som resten av TikTok kommer snabbt att falla igenom och kännas falskt.

Det är därför viktigt att du gör ett medvetet val att skapa innehåll som passar in i plattformen, och inte bara slänger ut de vanliga annonsaffischerna i hopp om att det ska fungera.

Den nya generationen (Gen Z) på TikTok är intresserad av verkligt innehåll. De är också mycket mer angelägna om hållbarhet, miljömedvetenhet och det humana än generationen före dem. Det är därför viktigt att du tar hänsyn till det, och funderar över hur ditt varumärke passar in i den bilden, innan du sätter igång.

Annonsering och format på TikTok

TikTok är klart bäst i klassen som kanal när målet är räckvidd och exponering av din verksamhet, men de har även andra och bra alternativ för inriktning. De erbjuder bland annat inriktning på appinstallationer, webbplatstrafik, videovisningar och rena konverteringar på din webbplats. Du kan också välja målgrupp för dina annonser baserat på ålder, kön, intressen och demografi.

Det här är några av annonsformaten du bör känna till på TikTok:

- In-Feed Ads är annonser som visas i nyhetsflödet på samma sätt som annat organiskt innehåll. De glider in i flödet och kan också snabbt svepas förbi av användare. Dessa annonser kan också gillas, kommenteras och delas som vilket annat innehåll som helst på TikTok.

- Brand Takeover Ads visas och tar över en användares skärm så snart de öppnar appen. Under några sekunder låses skärmen till denna annons, innan den växlar till en vanlig videoannons. De visas också i nyhetsflödet i form av bilder, videor och GIF-filer, med klickbara länkar.

- Top View Ads kan påminna mycket om varumärkesövertagande. Skillnaden är att Top View-annonserna inte upptar hela skärmen när användaren loggar in, utan placeras som en helskärmsvideo överst i flödet. Dessa videoannonser kan vara i upp till 60 sekunder och spelas alltid upp med ljud på.

- Hashtags Ads ger dig möjlighet att köpa en hashtag associerad med ditt företag, som sedan visas högst upp på utforskarsidan av Tiktok. Det här annonsformatet används ofta i samband med utmaningar och förlitar sig på att användare skapar sitt eget användargenererade innehåll som ansluter till hashtaggen du har valt. Användare som sedan klickar på din hashtag kommer att skickas direkt till en målsida som samlar allt innehåll relaterat till din hashtag.

- Branded Effects är annonsformatet många skådespelare känner igen från Snapchat. Det ger företag möjligheten att skapa sina egna filter och effekter som användare kan använda i sina egna TikToks. Denna annons kan aktiveras i tio dagar åt gången.

Varför annonsera på TikTok?

I synnerhet ger TikTok dig dessa tre fördelar:

- du når stora delar av målgruppen – speciellt Gen Z (18-29 år)
- möjlighet till opolerad, genuin och personlig kommunikation som engagerar
- en kanal där du får mycket exponering för pengarna

TikTok är en av de billigaste och mest effektiva lösningarna om du vill nå så många människor som möjligt. Men de har även en rad andra annonsfunktioner, och håller på att implementera en shoppinglösning så att du lättare kan marknadsföra dina produkter även i denna kanal.

Vi på Synlighet har god erfarenhet av strategi, reklam och innehållsproduktion på TikTok. Vi hjälper dig gärna att komma igång med TikTok-investeringen för ditt företag.