Hem / Blogg / Praktikplats Synlighet - Ett självklart val för Sandra

Praktikplats Synlighet - Ett självklart val för Sandra

Datum publicerad

12.06.24
Sandra V3

Som en del i Sandras utbildning Digital Analytiker på Medieinstitutet så ingår praktik. Sandra sökte praktikplats hos oss på Synlighet i Malmö och har nu varit här under sin första praktikperiod.

Under sin praktik hos oss på Synlighet har Sandra fått möjligheten att utforska flera olika områden inom digital marknadsföring. Vi passade på att prata med henne för att höra vad hon har fått ut av sin tid hos oss.

Varför sökte du praktik på Synlighet?

Eftersom jag studerar till Digital Analytiker så ville jag hitta en praktikplats som var nischade inom just det området. Valet av att söka till en digital byrå var ett självklart val för mig då det erbjuds många bollar i luften som både breddar ens kunskap och effektiviserar inlärningsperioden.

Synlighet är dessutom en av de bästa i branschen som levererar fina resultat och fina omdömen samtidigt som de är omtyckta av omgivningen. Det påverkar såklart också ens val av praktikplats enormt. Det är en ynnest att få känna stolthet över sin praktikplats.

På vilket sätt kompletterar utbildning och praktik varandra?

Då jag studerar Digital Analys så är Synlighets expertis inom data och insikt en prefekt match med min utbildning eftersom de verkligen tillämpar ett analytiskt sinne bakom allt de gör. Något jag märkt inte är en självklarhet inom branschen som man kanske tror eller förväntar sig.

Hur har tiden på Synlighet varit?

Den har varit rolig, intensiv och otroligt lärorik. Man har haft en självklar plats i gänget sedan dag ett. Det är få av mina klasskompisar som har fått vara lika delaktig i projekt som jag har, vilket såklart är en stor fördel för en praktikant, att få ta del av så mycket som möjligt. 

De bjuder in och delar med sig. Att få lära sig hur olika verktyg fungerar i all ära, men det jag finner mest värdefullt är att få ta del av deras erfarna strategier och tankesättet bakom själva användandet.

Vilka råd skulle du ge till framtida praktikanter?

Tiden går fort när man har roligt, så ta tillvara på tiden! De är otroligt ödmjuka i sitt sätt att lära ut och frågor välkomnas alltid, så vädra dina funderingar allt eftersom de dyker upp. Glöm inte att du är här för att lära dig och utvecklas, så var inte rädd för att ta egna initiativ.

Letar du efter en praktikplats inom digital marknadsföring?

Synlighet har praktikplatser för dig som är student och som vill ha relevant praktik och erfarenhet av digital marknadsföring under en period av minst 3 månader på heltid. Arbetsplats: Oslo, Bergen, Trondheim eller Malmö.