Hem / Blogg / Mer motiverad än någonsin efter internship

Mer motiverad än någonsin efter internship

Datum publicerad

10.01.23

Datum uppdaterad

19.07.23
Synlighet praktik malmo anton

Anton är 25 år och studerar webbanalys på yrkesskolan Medieinstitutet i Malmö. De senaste 9 månaderna är han praktikant på Synlighet i Malmö.

Varför sökte du internship hos Synlighet?

Efter 8 månaders intensivt studerande blev det dags för mig att gå ut på min första LIA-period. Våra utbildningsledare på Medieinstitutet tipsade oss om digitala byråer där det fanns goda utvecklingsmöjligheter för oss som blivande webbanalytiker – ett av företagen som kom på tal var då Synlighet. När jag dessutom såg på Linkedin att Synlighet sökte praktikanter inför VT-2022, tog jag tillfället i akt och hörde av mig till Philip som är byråledare på Malmökontoret. Ett val jag är glad att jag gjorde nu när min examen börjar närma sig.

Hur har din tid varit hos oss?

Jag har haft äran att tillbringa totalt 9 månader på Synlighet – en tid som har gett mig möjligheten att ta mina kunskaper från skolbänken till nya höjder.

Jag har erhållit fördjupade kunskaper inom bland annat teknisk implementering i form av tracking och uppsättning av analysverktyg, arbetat med datavisualisering genom skapande av rapporter och dashboards, tagit fram SEO-anpassade strukturförslag, för att bara nämna några ämnesområden.

Det absolut viktigaste för mig har varit mina kollegor. När man är ny på ett jobb uppstår det lätt många frågetecken – då underlättar det enormt att ha hjälpsamma arbetskamrater som stöttepelare. Den stöttepelaren har jag verkligen fått på Synlighet, tack vare hög kompetens och en vilja att alltid hjälpas åt. Vetskapen om att man alltid kan vända sig till någon när det uppstår ett problem har varit guld värt för mig, min trygghetskänsla och inte minst min utveckling.

Vad tar du med dig härifrån?

Utöver fördjupade kunskaper inom dataanalys tar jag med mig det engagemang och den team-spirit som har funnits på kontoret under hela mina praktik. Jag har fått se hur kul mitt blivande yrke kan vara när man befinner sig i rätt miljö, och känner mig mer motiverad än någonsin för nästa utmaning.

Vad skulle du rekommendera blivande praktikanter?

Har du funderat på att söka till Synlighet? Gör det! Jag har svårt att tro att det går att hitta en bättre arbetsmiljö att utvecklas i, samtidigt som man har enormt roligt på vägen.

Väl på plats gäller det att våga ta för sig, tro på sig själv men samtidigt våga fråga om det finns något du är osäker på eller undrar över. Gör ditt bästa! Det finns ingen som begär mer. I slutet av dagen är du här för att lära dig.

Sist men inte minst – delta i team-aktiviteterna! Även om min tid på Synlighet är slut tar jag med mig alla roliga minnen som skapats i samband med våra företagsaktiviteter. Jag tror det är utanför jobbet man lär känna sina medarbetare på riktig